Leuke hydrofiele doeken & Swaddles

BinnenPret heeft een mooie collectie aan hydrofiele doeken en swaddles voor jouw kleintje. Handgemaakt in ons eigen atelier. Te verkrijgen in verschillende maten en kleuren. Altijd passend bij jouw babykamer en stijl.

Mooie hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken of hydrofiele luiers zachte doeken die goed vocht kunnen opnemen. Ze zijn gemaakt van fijn geweven katoen, voelen zacht en soepel aan en zijn daarom vriendelijk voor de babyhuid.

Een hydrofiele doek is een onmisbaar item op je kraamlijst en in je babyuitzet. Je kunt de swaddle gebruiken om je kindje mee in te bakeren, een inbakerdoek dus. Als grote doek bij de borstvoeding of als extra laagje op het boxkleed. Bij warm weer kun je een grote hydrofiele doek ook als lakentje of dekentje gebruiken. Bij BinnenPret shop je hydrofiele doek XL deze zijn 120 x 110 cm. De hydrofiele doeken van het BinnenPret label zijn met de hand gemaakt, super zacht en bestaan uit meerdere laagjes katoen.

Swaddle

Leuk om online bij BinnenPret te shoppen zijn de swaddles van hydrofiele stof met een kanten rand. Staat extra leuk voor in de box, de kinderwagen of als omslagdoek. De afmeting van deze swaddles zijn 70×70 cm. Omdat de hydrofiel stof vocht goed opneemt zijn ze ideaal om te gebruiken voor na het badderen en om af te drogen. Ook leuk om bijvoorbeeld mee te nemen naar het strand in de zomer. De stof droogt namelijk snel. Heb je liever een doek van badstof dan kan dat ook.

Wat is het verschil tussen een hydrofiele doek en luier?

Een hydrofiele doek is hetzelfde als een hydrofiele luier, ze worden ook wel swaddles genoemd. Voordat er wegwerp luiers waren werden de doeken gebruikt als luier, vandaar de naam hydrofiele luier die nog wel eens gebruikt wordt. Maar een hydrofiel doek is dus hetzelfde als een hydrofiel luier. Een hydrofiele doek is een onmisbaar product in je babyuitzet. Echt een multifunctionele doek waar je er niet genoeg van kunt hebben!

Waar gebruik je een hydrofiele doek voor?

Hydrofiele doeken zijn dunne zachte doeken die goed vocht kunnen opnemen. Ze zijn gemaakt van fijn geweven katoen, voelen zacht en soepel aan en zijn daarom vriendelijk voor de babyhuid.

Je kunt de hydrofiele doek voor veel gebruiken, het is dan ook fijn als je er een flink aantal hebt. Wat mij betreft kun je er niet genoeg hebben!
– Ideaal om je kleine mee af te drogen, de doek neemt snel vocht op en is ook snel weer droog.
– Als extra doek over je aankleedkussenhoes of verschoonmand, bij een ongelukje hoef je dan alleen de doek te wassen.
– Altijd handig om in je tas te hebben, ze zijn dun en lucht dus makkelijk mee te nemen. Gebruik het als je je kindje ergens neer wil leggen, als ondergrond tijdens het verschonen buitenshuis bijvoorbeeld.
– Een hydrofiel doek is zeker handig om in het bedje te gebruiken. Vouw deze in een driehoek onder het hoofdje en dan om het matras heen. Zo beschermt het je hoeslakentje tegen vlekken. Leg elke dag een schone doek neer en je hoeft niet steeds je hoeslakentje te wassen.
– Een grote hydrofiel doek wordt vaak gebruikt voor het inbakeren van je kindje. Dit geeft een fijn en geborgen gevoel. Hier kun je natuurlijk ook een omslagdoek voor gebruiken.

Een mooie collectie hydrofiele doeken en swaddles bij BinnenPret

Bij BinnenPret shop je handgemaakte hydrofiele doeken en swaddles. Onmisbaar in je babyuitzet. Van neutrale kleuren tot hydrofiel luiers met een printje. Of koop er eentje met een kanten rand of een bolletje rand. Swaddles zijn ook verkrijgbaar in badstof, ook heerlijk als extra dekentje of bij het afdroegen. Als je toch aan het shoppen bent kijk dan ook eens bij de andere baby producten, zoals dekens en lakens voor jouw baby.